Rodič mopslíka, který přichází na naše měsíční setkání, debatoval o získání sourozence pro svého mopse. Pro follow mops rodiče, jsme tak nadšeni, když slyšíme, když někdo váží toto rozhodnutí. Pro osobu existuje řada smíšených emocí a otázek, když přemýšlíte o přidání. Je ten správný čas přidat dalšího mopse? Budou spolu s mým mopsem? Cítíte vzrušení, když si domů přinesete nový přírůstek pochybností o sobě. Většinu času, toto rozhodnutí vyžaduje pečlivé přemýšlení a plánování, ale někdy je to ne-nasnadě.

Chester z našeho setkání mops a jeho nový bratr Ziggy!

Mám přidat druhý mops?

To záleží na osobě a jejich mopslíkovi. Vždy jsem měl dva mopslíky a to je nejlepší pro naši rodinu a primární nebo první mops. Reuben je vaše typické pandemické štěně, vyžaduje hodně času a pozornosti. Je to vysoce aktivní mops a je chytrý jako bič a spolu s tím, že je trochu zlomyslný. Když jsme se sem tam vraceli do kanceláře, Reuben měl spoustu úzkosti a zadržené energie, což bylo pro nás těžké zvládnout v únavnějších dnech. Byly chvíle, kdy jsme museli vynechat události nebo získat mopslíka pro Reubena ve strachu, že ho necháme doma samotného na delší dobu. Přemýšleli jsme o odložení přidání druhého mopse, dokud nepřišel Freddy. Freddyho odvaha odpovídala Reubenově energii a smyslu pro hru. Pracovali jsme s nimi na tom, abychom byli sami, jak spolu hrát a mít mezi sebou dobré chování. Tvrdá práce a čas se vyplatily, protože jsou dobré, když jsou sami. Reuben se stal lepším psem od doby, kdy přišel Freddy.

Společnost je jednou z největších otázek, které si musíte položit, než skočíte do grumble heaven. Vyhodnoťte svého mopse podle toho, jak vycházejí s ostatními psy, jejich energetickou hladinu a jak dobře jsou vycvičeni. Uvažoval bych o věku vašeho mopslíka. Přidání druhého mopse je mnohem jednodušší, když je váš mops mladý. Starší mopslíci mohou být nastaveni svým způsobem a pokud přidáváte štěně nebo mladšího mopse, může to být pro ně trochu moc. Mám pocit, že pokud přidáváte štěně jako společníka pro svého mladšího mopse, mají větší šanci na spojení než starší mops. To je velká výhoda, protože to posílí trénink vašeho mopse a nový přírůstek bude napodobovat chování jejich staršího sourozence, zvláště pokud se jedná o léčbu.

Chester a Ziggy vypadají navzájem velmi pohodlně.

Několik dalších otázek, které je třeba položit při přidávání druhého mopse, je o vás samotných. Druhý mops je dvojnásobný náklad, pokud jde o jídlo, hračky, zásoby a hlavně účet za veterináře. Máte čas a energii na výcvik dalšího psa? Jsou všichni v domácnosti na stejné stránce o přidání dalšího mopse? Máte nějaké plány? To může zahrnovat cokoli od dovolené přes svatbu až po přechod na změnu kariéry nebo potřebu starat se o zdravotní problémy nebo nemocného milovaného člověka. Pokud plánujete přijmout, nejedná se o proces přes noc, budete muset vypočítat čas, abyste zjistili, zda je to správné, nyní, později a možná nikdy.

Když jsou hvězdy zarovnány.

Rodiče mopsů vám vždy řeknou, že je skvělý nápad přidat dalšího mopse. Jsem jedním z těchto rodičů, vinný jako obviněný Pug pusher. Nechci to romantizovat, ale jsou chvíle, kdy jsou hvězdy zarovnány, aby přidaly druhý mops. Mám štěstí, že se to stalo dvakrát. Moje první párování bylo s Louie a Holly. Plánovali jsme přidat další mops pro společnost pro Louie. Stejně jako Freddy a Reuben spolu vycházeli dobře. Oba páry přinesly to nejlepší v sobě.

V tomto ohledu jsme měli neuvěřitelné štěstí, ale přišlo to s tvrdou prací, školení a zajištění dobrého vztahu mezi sebou. Pamatujte, že se budou chovat jako sourozenci, budou se bojovat o hračky a občasný zápas, který může být příliš drsný. Zjistil jsem, že časové limity a oddělení od sebe fungují skvěle. Také blokujte kvalitní čas s každým mopsem jednotlivě, ocení vaši plnou pozornost a přestávku od svého bratra nebo sestry.

Můžete říct, že jsou již nejlepšími přáteli!

Mopslíci jsou jako bramborové lupínky; nemůžete mít jen jeden. Vždy to zní snadněji přidat druhý mops, protože jste tam byli a udělali jste to s prvním. Právě si uvědomil, když přinesete svůj druhý mops domů, bude období přizpůsobení jak pro mopslíky, tak pro všechny ve vaší domácnosti. Bude chaos, ale nikdy není nudný okamžik. Když si začnete myslet, že to nemusí být dobrý nápad, mopslíci ukážou, že se spojují tím nejsladším možným způsobem. Roztaví vaše srdce.